Piletina u kari sosu

Ljutina je na jednu ruku subjektivna stvar ukusa i zato o njoj ne treba mnogo diskutovati. Svi ćemo se međutim složiti da je ljuta hrana zdrava. Ljuta jela pokreću metabolizam, stimulišu varenje i jačaju naš imuni sistem. Paprika i biber sadrže peperin i kapsaicin, supstance koje podižu raspoloženje i poboljšavaju mentalno zdravlje.

Zato je piletina sa kari pastom savršen obrok za vaše zdravlje, raspoloženje i kondiciju. 

Sastojci:

  • 300 g dinstane piletine
  • 200 ml kokosovog mleka
  • 2 kašike žute kari paste
  • 1 čen belog luka
  • 1 komadić đumbira
  • ½ čili paprike
  • 1 crni luk
  • 1 paprika 
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 kašika kikiriki putera 
  • ½ svežeg korijandera
  • ½ limete

Način pripreme:

  • Iseckajte crni luk, papriku, đumbir, beli luk i čili papriku na komadiće. Sipajte u tiganj kokosovo ulje i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. 
  • Dodajte kari pastu, promešajte i nakon toga sipajte kokosovo mleko. Ostavite da se krčka oko 15 minuta na laganoj vatri.
  • Zatim dodajte kikiriki puter i piletinu i ostavite još 5 minuta.
  • Pre serviranja pospite jelo limetom i dodajte malo seckanog korijandera.