Zadovoljite potrebu za slatkim uz ukusnu ovsenu kašu u kombinaciji sa bademom i bobičastim voćem. Ovsena kaša je puna prirodnih sastojaka, koji će vas jako brzo zasititi.
Bobičasto voće: Bobičasto voće, kao na primer maline ili borovnica je samo po sebi slatko. Sadrži fruktozu koja smanjuje želju za slatkišima.
Cimet: Dovoljno je pola kašičice cimeta da bi se oslobodio insulin i snizio nivo šećera u krvi.
Pepermint (nana): Ovaj aromatični sastojak kontroliše apetit i smanjuje potrebu za slatkim.
Ovsene pahuljice: Sadrže ugljene hidrate, vlakna i proteine koji regulišu nivo šećera u krvi i usporavaju pražnjenje želuca, tako da vas duže drže sitim.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 400 ml vode
- 200 ml bademovog mleka (ili mleka sa 1,5% mlečne masti)
- 50 g neoljuštenog badema
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica meda
- 100 g borovnice
- 100 g jagoda
- Listići nane
Način pripreme:
- Prokuvajte vodu i stavite ovsene pahuljice da odmeknu. Dodajte bademovo mleko i med i ostavite oko 5-7 minuta na srednjoj vatri.
- Operite voće i iseckajte jagode na četvrtine.
- Iseckajte badem na krupno.
- Kad se kaša ohladi, sipajte je u činiju i dodajte badem i bobičasto voće. Pospite kašu cimetom i listićima nane.