Kajgana na integralnom hlebu

Šta sve stavljate na hleb? Ako nemate mnogo vremena a želite zdrav i ukusan doručak, kajgana na integralnom hlebu je pravo rešenje za vas. Jaja sadrže proteine i pružaju dugotrajan osećaj sitosti. Integralni hleb sa druge strane sadrži ugljene hidrate i sve vitalne sastojke važne za život. Ako na sve to dodate sočni paradajz, ovaj sendvič će najverovatnije postati jedan od vaših omiljenih obroka.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2  kašike mleka
  • 1 prstohvat soli i bibera
  • 1 grančica peršuna
  • 1 kriška integralnog hleba (od celog zrna)
  • 2 čeri paradajza
  • 1 kašičica putera

Način pripreme:

  • Umutite najpre jaja sa mlekom. Dodajte iseckan peršun, so, biber i sve zajedno promešajte.
  • Zagrejte puter u tiganju i dodajte smesu. Ostavite jaja da se stegnu. Nakon toga uzmite silikonsku špatulu i brzim pokretima ih mešajte, sve dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice.
  • Namažite preostali puter na kriške hleba, stavite umućena jaja i ukrasite ih čeri paradajzom.