Testenina od integralnog brašna u kombinaciji sa domaćim pestom je savršen izbor za sve ljubitelje italijanske kuhinje. Relativno brzo se sprema i potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
Integralna pasta se sastoji od složenih ugljenih hidrata koji vam pružaju snagu i osećaj sitosti. Pesto je s druge strane pun zdravih masti. U njemu se nalazi bosiljak koji mu daje karakteristično zelenu boju i koji podržava varenje. Pored toga sadrži piljole, koji jačaju kosti.
Sastojci:
- 400 g integralnih špageta
- 3 kesice bosiljka
- 2 kašike piljola
- 2 čena belog luka
- 70 g parmezana
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g smrznutog graška
- Prstohvat soli i bibera
Način pripreme:
- Skuvajte testeninu u slanoj vodi. 2-3 minuta pre kraja kuvanja dodajte grašak u testeninu.
- Stavite u tiganj pinjole i prepecite ih na laganoj vatri bez ulja. Nakon toga ostavite da se ohlade.
- Operite bosiljak i otkinite listove sa stabljike. Očistite beli luk i narendajte parmezan.
- Listove bosiljka stavite u blender zajedno sa pinjolom, belim lukom, parmezanom i malo maslinovim uljem. Dok lagano blendirate, postepeno dodajte maslinovo ulje dok smesa ne postane kremasta. Nakon toga dodajte so i biber. Na samom kraju pomešajte testeninu sa pestom.