Proleće je period godine kada dani postaju duži, kada se priroda opet budi i temperature ponovo rastu. Sve su to idealni uslovi za spremanje roštilja. Ko kaže da roštilj uvek mora biti mastan? Kupite sledeći put umesto mlevenog mesa, komad pilećeg filea i pomešajte ga sa grilovanim povrćem. Ova kombinacija nije samo zdrava i ukusna, već vam obezbeđuje savršenu količinu proteina, vitamina i dijetetskih vlakana.
Sastojci za 2 osobe:
- 2 pileća prsa (filea)
- Po jedna crvena, žuta i narandžasta paprika
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 čen belog luka
- Prstohvat soli i bibera
- 1 grančica svežeg bosiljka
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 1 kašičica sušenog origana
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
Način pripreme:
- Operite povrće i isecite ga na komadiće
- Iseckajte beli luk na sitne komade. Bosiljak i ruzmarin prvo operite, onda ga odvojite od peteljke i na kraju takođe iseckajte na sitno. Pomešajte beli luk, ruzmarin i bosiljak sa četiri kašike maslinovog ulja i jednom kašikom balzamiko sirćeta i začinite ih biberom i solju.
- Dodajte iseckano povrće, preklopite šerpu i dobro promešajte sa marinadom od bilja i maslinovog ulja i sve zajedno ostavite oko sat vremena.
- Dok čekate, operite pileća prsa i premažite ih preostalim uljem. Začinite ih solju, biberom, origanom i ruzmarinom.
- Založite vatru i roštiljanje može da počne. Marinirano povrće grilujte oko 10-15 minuta u tepsiji za roštilj ili umotano u aluminijumsku foliju.
- Stavite filete na roštilj i pecite ih oko 5 minuta sa obe strane.