Ljutina je na jednu ruku subjektivna stvar ukusa i zato o njoj ne treba mnogo diskutovati. Svi ćemo se međutim složiti da je ljuta hrana zdrava. Ljuta jela pokreću metabolizam, stimulišu varenje i jačaju naš imuni sistem. Paprika i biber sadrže peperin i kapsaicin, supstance koje podižu raspoloženje i poboljšavaju mentalno zdravlje.
Zato je piletina sa kari pastom savršen obrok za vaše zdravlje, raspoloženje i kondiciju.
Sastojci:
- 300 g dinstane piletine
- 200 ml kokosovog mleka
- 2 kašike žute kari paste
- 1 čen belog luka
- 1 komadić đumbira
- ½ čili paprike
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašika kokosovog ulja
- 2 kašika kikiriki putera
- ½ svežeg korijandera
- ½ limete
Način pripreme:
- Iseckajte crni luk, papriku, đumbir, beli luk i čili papriku na komadiće. Sipajte u tiganj kokosovo ulje i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta.
- Dodajte kari pastu, promešajte i nakon toga sipajte kokosovo mleko. Ostavite da se krčka oko 15 minuta na laganoj vatri.
- Zatim dodajte kikiriki puter i piletinu i ostavite još 5 minuta.
- Pre serviranja pospite jelo limetom i dodajte malo seckanog korijandera.